Izložba likovnih radova Dimitrija Popovića: "Corpus femininum"

Izložba likovnih radova Dimitrija Popovića:

mjesto održavanja: Udruga Zelene i plave Sesvete, Kelekova 2, Sesvete
datum početka/završetka: 17. studenog - 5. prosinca 2022.
otvorenje: 17. studenog u 19:00 sati
Koncert
Accoquartet: Tanja Bandalović, Anamarija Nerad, Ivana Cvetkovski i Maja Talajić
Program: Carlos Gardel: Por una cabeza
Carlos Buono: Milonga para Batato
organizator: Muzej Prigorja
http://www.muzejprigorja.hr

Žena kao najpotentnije i najljepše inspirativno polazište likovne umjetnosti u djelu Dimitrija Popovića našla je svoje utočište u svojoj stvarnoj i mitskoj dimenziji. Njeno biće i tijelo kao neiscrpan motiv, njena historijska i mitska sudbina kao tema, predstavljaju se novom izložbom koja objedinjuje gotovo sve Dimitrijeve cikluse posvećene ženi. Prikazujući je kao nesagledivo slojevito i složeno biće, kao svojevrstan mit. Mit koji slavi Dimitrijeva slika, kroz raznovrsnost stvarnih i mitskih ženskih persona od Meduze i Medeje, Salome i Magdalene preko Gioconde do Marilyn Monroe i Vesne Parun. Ne pokušavajući razjasniti taj mit, već ga potvrđujući kao trajni kreativni stimulans u raznovrsnosti njegovih stilskih, tehničkih i značenjskih metamorfoza.
(Sanda Stanaćev Bajzek /kontakt: 098 1780 190)

Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba te Ministarstva kulture i medija RH.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.