Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Skupna izložba slika "Slikarska sloboda"

mjesto: galerija Mjesnog odbora Maksimir, Barutanski breg 5, Zagreb
vrijeme: 28.10.2022.g u 19 sati

Ova izložba pregled je individualnosti i osobnog pristupa slikarskom stvaranju različitih utjecaja, škola, ambicija, dobnih razlika i vlastitog umijeća u kojoj se predstavljaju umjetnici na slobodnu temu .
Svaki autor svojim emotivnim pristupom zadanoj temi reflektira svoje emocije na platno s velikim žarom koji se prikazuje kroz kolorit, brze poteze, jake boje ili podsvjesnu sliku koju drži u sebi i prenosi na platno kao ogledalo svoje duše.
Na izložbi sudjeluje dvadesetak autora različitih tehnika, smjerova u slikarstvu i to ovoj izložbi daje pečat orginalnosti i posebnosti.
Željko BedićNa slici Nade Katanec vidimo divnu rascvjetanost rano jesenskih šafrana (mrazovaca) koji osvježavaju jesenji ugođaj na drveću uvelog lišća.
Kod slike Mire Čikardić promatramo spašavanje utopljenika s jako naglašenim gotovo naturalističkim prikazom prizora na granici života i smrti.
Prikaz lica u djelomičnoj asocijaciji na američki hiper realizam- uvećanih detalja:  senzualne usnice, uvećane tamne naočale i pramen kose nalazimo na slici od Marine Novoselec.
Nela Stamenović poslala nam je divan pejsaž u dvotrećinskoj podijeli slike gdje je prikazala horizont toplim i hladnim naznakama bližih i daljih vizura lijepo stilski prikazanim.
Nina Seibert Pavišić vuče asocijaciju na Vincent van Goghove suncokrete s razlikom na uznemirenu pozadinu kao i rustično obrađenom daščanom podlogom uz otpali cvijet i list što dopunjuje ravnoteži slike.
Kod Marije Tokić vidimo mladi zaljubljeni par u plesu interpretiran crno-bijelo kao nostalgija za davnim  (fotografijama i zaljubljenim vremenima) nepovratne mladosti.
Na slici Snježane Mayer vidimo antropomorfistički prikaz lica dopunjen na lirski način prividno ukrašenim detaljima ukomponiranim na sliku. Snježana Šebalj poslala nam je lirsku apstrakciju, monokromatski ali i kromatski uravnoteženu poeziju slike.

Na slici  Valentine Dujele vidimo izvanredan prikaz  s jakom ekspresijom vegetacijske snage u prirodi tumačeno snagom boje i snagom oblika.
Lirsku apstrakciju vidimo kod Ljiljane Tršan koja je uobličena u 3 triangla u pozadini dopunjena što vijugavim, što pravocrtnim linijskim interpretacijama.
Ljiljana Sinovčić poslala nam je imaginarno stablo prikazano dvosmisleno ili u negativu ili pozitivu, bez lišća koje aludira na subjektivno tumačenje.
Kristina Graff prikazuje stiliziran i monumentalni prikaz ženskog lika u reduciranoj dvobojnoj interpretaciji što pojačava snagu ekspresije.
Irena Hrdelja donosi nam vrlo realističan prikaz gotovo topografski, svjetionika s naglašenim elementima arhitekture gdje akcentira mediteranski ugođaj.

Kod Verice Kovač imamo  konstelaciju s kojom će se svi ( ili bar većina ) složiti. Vidimo zdanje s divnim prikazom odbljeska sunca što daje slici posebnu draž, te Zagrebački plavi tramvaj i dvije vesele djevojke.
Naturalistički  prikaz starog zida vidimo na slici Vesne Grgičin,  s drvenim štokovima gdje nas vrača u neka druga vremena, uz izdržljivosti u svojoj dotrajalosti – perfekcionistička  izvedba.
Simbolički prikaz lica vidimo kod slike Zvjezdane Žužić ili maske u dopunskoj doradi apstraktne kompozicije različito obojenih  i strukturirane površine.
Jasenka Smrekar poslala nam je nonšalantno prikazan cvjetni pejsaž s pikturalno tumačenim nebom, kao i prikazom cvjetova – koloristička uspješnost.
Dijana Savić šalje  nam centričnu kompoziciju u toplo kromatskom pastelnom izričaju s prikazom lika  u gracilnom pokretu svojstvenom samo balerinama.

Kod Davorke Radočaj vidimo let ptice, u divnim nebeskim prostranstvima, gotovo monokromatski slikano s divnim prikazom prozračnog osvijetljenog repa i krila uz odbljeske svjetla na tijelu- sve odiše suptilnom poezijom.
Danicu Kuštrak prepoznajemo kroz sliku mrtve prirode-tihožitije gdje daje tako jednu smirenu intimnost i uživanje u malim stvarima čega obično nismo ni svjesni. Tehnička izvedba doseže perfekciju.
Blaženka Kostelac izlazi iz nulte površine kroz reljefnu sliku, kontrast reljefne plohe linearnosti  dvotrećinskoj razdiobi površine.
Vesna Zvonarević nam se predstavlja s bujnom vegetacijom Mediterana oplemenjenog koloritom komplementarnih kontrasta boje koja daje neobičnu pitoresknost.

Osvrt je napisao prof. Nedeljko Tintor

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA