Izložba slika Larise Kralj i Lorene Perendić "Lori&Lara"

mjesto: Gradska knjižnica Oroslavje
vrijeme: 14 listopada u 19.00 sati

S velikim vas zadovoljstvom pozivamo na izložbu slika dviju autorica u ulozi profesorice i učenice - Larise Kralj i Lorene Perendić koje će zajednički predstaviti svoje umjetničke slike u galeriji Gradske knjižnice Oroslavje.

Lorena Perendić rođena je 2003. godine u Zaboku, a trenutno pohađa Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Mentorica u slikarstvu joj je Larisa Kralj, a kod nje uči već četiri godine. Najdraža tehnika joj je akvarel, a motive koje najviše voli slikati su cvijeće i konji. Crta i slika od djetinjstva, a ljubav prema slikarstvu naslijedila je od bake koja se u svoje slobodno vrijeme bavila slikanjem pejzaža. Osim što je izvrsna umjetnica, Lorena trenira stolni tenis i jahanje.

Larisa Kralj završila je privatnu školu kod akademske slikarice Ivanchenko A.V. u Sankt-Petersburgu i tečaj kod profesora Ante Šramade. Svoje radove počela je izlagati 1988. godine, a u Hrvatskoj od 1997. godine. Samostalno je izlagala dvadesetak puta te sudjelovala na mnogo skupnih izložbi. Sudionik je više likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu, kao i raznih humanitarnih akcija. Od 2017. godine surađuje s Likovnim Savezom Sankt-Petersburga te organizira likovne kolonije u Supetru na Braču.

Trenutno je voditelj dječeg likovnog studija "N.Rerih""
Izložba pod nazivom "Lori&Lara" moći će se razgledati od 14. listopada kada je i otvorenje pa sve do 04. studenog svakog dana u radno vrijeme knjižnice.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.