Povratak fotografa koji je prije 2 godine odlučio napustiti fotografiju, a sada se vraća grupnom izložbom Ludvig dizajna.

 

Dominik

Fotograf čije ime vam neće biti previše nepoznato, ako vam kažemo da je bio kolumnist našeg portala Ludvig dizajn, pisao putopisne članke Putopis s potpisom, ali je u jesen 2020. odlućio napustiti svijet fotografije. Sada, gotovo 2 godine kasnije, vraća se i to ni više ni manje već - autorskom fotografijom na skupnoj izložbi Ludvig dizajna 30. rujna. Tim povodom odlučili smo uhvatiti Dominika Papića na kratki razgovor!

Protekle dvije godine, kako za sve tako i za umjetnike bile su poprilično neinspirativne što zbog pandemije što zbog potresa. No, iako je to razdoblje iza nas gotovo pa gotovo, živimo relativno normalno, Dominik je odlučio da će uzeti kratak predah od fotografije, te je 2020. godine prodao fotoaparat i krenuo u drugom smjeru. Posvetio se drugim stvarima, poslovima, a najviše je, kako kaže, cijelo to razdbolje donijelo inspiraciju. Znao je da će to razdbolje od neaktivog fotografiranja potaknuti na nove ideje, nove fotografske smjerove i planove. Tako je i nastala foto knjiga MOJIH PRVIH 10, koja je izdana povodom izložbe koja je bila 2 godine ranije, ali je zbog mog preseljenja u Njemačku kasnila. Sve se to nekako odužilo, ali sva sreća da je vani, kaže mladi fotograf.

Osim foto knjige, Dominik je pokrenuo i vlastiti brend odjeće Zeno merch , ali je zbog komplikacija u poslovanju pretvorena u drugi naziv koji od nedavno nosi ime D'Merch (skraćeno od Dominik merch) i koje je originalni nositelj naziva. Web trgovina sadrži samo proizvode s mojim autorskim fotografijama, od šalica, majica, fotografija na platnu i sve cijene su pristupačne. Uskoro ćemo krenuti i s poklon paketima kako će se blagdani približavati, a plan nam je do kraja 2023. otvoriti jedan vlastiti prostor gdje bismo također imali fizičku trgovinu i gdje bi ljudi na licu mjesta mogli vidjeti sve proizvode. Također, ideja je i da se krene na sajmove domaćih proizvoda gdje bi se također promovirala hrvatska proizvodnja i umjetnička djela domaćeg autora.

Povratak fotografiji označava veliki korak u mojoj karijeri jer sam 2018. godine proslavio 10 godina karijere izložbom RETROSPEKTIVA, i time ustvari stavio točku na 'i' jednom razdoblju svoga života. Taman nakon toga preselio sam se i živio 2 godine u Njemačkoj, i evo od 2022. sam odlučio krenuti ponovo s aktivnim fotografiranjem,ali što je još bitnije izložbama.

Jako se veselim iskreno skupnoj izložbi i jako sam počašćen što ću biti dio 20 velikih fotografa s kojima ću dijeliti prostor u fotografskom smislu, odnosno naše fotografije. Hvala Željku koji je prepoznao moj talent i 2018. godine bio jedan od medija, ako ne i jedini koji je popratio izložbu Retrospektiva u galeriji Laval Nugent u Zagrebu. Nekako se osjećam dužnim, no vjerujem da će naša suradnja i dalje trajati i biti ovako dobra i kvalitetna kao i do sada.

Za izložbu 30.09. pripremam fotografiju koja je za mene najjača u svakom smislu te riječi. S obzirom da je izložba netematizirana, od trenutka kada mi je Željko javio da sam odabran da budem dio grupne izložbe do trenutka slanja, dvojio sam oko dvije fotografije koje bi mogao poslati, ali odlučio sam se za jednu od meni dražih, ako ne i najdraža. Samo ću reći da je fotografija u c/b tehnici i da je bila na izložbi 2018. godine, a godinu kasnije prodana prva u rekordnom roku na aukciji Noine Arke.

Za kraj mogu reći da će i 2022. i 2023. biti u mojoj karijeri jedne od jačih godina, to definitivno mogu sada i potvrditi jer za sljedeću godinu opet u rujnu kao i prije 4 godine pripremam novu veliku izložbu pod nazivom CRNO-BIJELI SVIJET, a ova fotografija s kojom izlažem na izložbi u organizaciji Laval Nugent tek je uvod u ono što vas čeka za godinu dana na mojoj samostalnoj izložbi.

Veselim se sve što dolazi, pratite me na društvenim mrežama i budite aktivni, pratite moj rad i podržite kolege fotografe jer svaka vaša posjeta na izložbi njima je veća motivacija za daljnji rad.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.