Izložba slika Željke Podobnik i Zdenke Starčević "Zeleno - plava čarolija"

vrijeme: 20.05. u 19 sati - 24.06.2022.
mjesto: Gradska knjžnica i čitaonica Mali Lošinj, Zagrebačka 2

Izložba slika Željke Podobnik i Zdenke Starčević

Željka Podobnik

Riječanka goranskih korijena. Rođena sam u Zamostu, malom slikovitom mjestu smještenom uz obalu rijeke Čabranke.
Osnovnu i srednju školu završila sam u Čabru, a Ekonomski fakultet u Rijeci. Već od rane mladosti zanimalo me kreativno izražavanje. Uživala sam u izradi raznih crteža i unikatnih suvenira, a poseban interes bile su mi slike i slikarsko izražavanje. Kasnije, profesionalna karijera s vrlo odgovornim rukovodećim poslovima, nije mi ostavila puno vremena za omiljeni hobi. Tek zatišje profesionalne aktivnosti otvara mi ulazak u slikarski svijet, potpuno suprotan od prethodnog.Riječanka goranskih korijena.

Rođena sam u Zamostu, malom slikovitom mjestu smještenom uz obalu rijeke Čabranke. Osnovnu i srednju školu završila sam u Čabru, a Ekonomski fakultet u Rijeci. Već od rane mladosti zanimalo me kreativno izražavanje. Uživala sam u izradi raznih crteža i unikatnih suvenira, a poseban interes bile su mi slike i slikarsko izražavanje. Kasnije, profesionalna karijera s vrlo odgovornim rukovodećim poslovima, nije mi ostavila puno vremena za omiljeni hobi. Tek zatišje profesionalne aktivnosti otvara mi ulazak u slikarski svijet, potpuno suprotan od prethodnog.

Počinjem se aktivno baviti slikarstvom 2017. godine.Svoje slikarsko znanje i usavršavanje kontinuirano razvijam pod stručnim vodstvom iskusnih i vještih mentora mnogih likovnih radionica. U početku to su bile radionice slikarice Erike Medanić(olovka, ugljen i akril), kasnije 2021. godine radionica slikarice Aleksandre Goreta (tehnika akrila), a tijekom 2021. i 2022. radionice slikara Dražena Josipa Pavića (tehnika suhi pastel). Učestvovala sam na svim likovnim kolonijama u organizaciji Zajednice Mađara u Rijeci 2017.-2019., na desetodnevnoj likovnoj koloniji Baja Art Camp 2017. u Mađarskoj, na Međunarodnoj likovnoj koloniji 2021. Turanj, u organizaciji Slovenskog kulturnog društva „Lipa“ Zadar i na Ex-tempore Ptuj Karneval 2022.Izlagala sam na više od dvadesetak skupnih izložbi i to na području grada Rijeke 2017. - 2020., u Splitu 2018. - 2021., u Batini 2019., u Čabru 2019., u Zadru 2021., u Zagrebu 2022. te na području Mađarske (2018.) i to u Budimpešti, Pečuhu, Baji i Šiklošu.

U rujnu 2019. izložila sam svoje slike u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mali Lošinj na izložbi pod nazivom „Sve čari morskog plavetnila“.Sudjelovala sam četiri godine zaredom na Profuturi u Poreču – izložbi amaterskog stvaralaštva, za koju stručni žiri odabire radove slikara.2021. dobila sam priznanje od strane Hrvatskog sabora kulture za izlaganje na izložbi 37. Susret likovnih stvaralaca Hrvatske u Otočcu.Članica sam Hrvatskog sabora kulture Zagreb, EU projekta Wom@rts za žene umjetnice i likovne grupe Slovenski dom KPD Bazovica Rijeka, gdje sam imala tijekom travnja 2022. svoju samostalnu izložbu pod nazivom „Od uzmorja do gorja“
Radim uglavnom autorske slike akrilom na raznim podlogama (preferiram platno). Volim slikati i suhim pastelom, rjeđe olovkom i ugljenom. Sve čari prirode, morskog plavetnila, gorskog zelenila i slikovita goranska mjesta koja su vezana uz moju mladost, izvori su mi slikarskih motiva koje prenosim na platna s velikom ljubavlju.

Kontakt podaci: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
web: http://zeljka-podobnik.mreza.hr
https://womarts.net/artists/zeljka-podobnik/

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.