Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ĐURĐE TAUBER "KRSTARENJE"

vrijeme: 25.03.2022 u 19 sati
mjesto: Mjesni odbor Maksimir, Barutanski breg 5, Zagreb

 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ĐURĐE TAUBER

Pred nama su fotografije snimane kao svjedočanstvo vremena, dani odmora, opuštanja, veselja. Prije desetak godina zajedno s Đurđom Tauber pokrenuli smo za članove planinarskog društva Medveščak obilazak jadranskih otoka. Cilj je bio spojiti naš omiljen hobi – planinarenje, s plovidbom, kupanjem i radošću druženja. Mislili smo da ćemo krstariti godinu, dvje. Ali nakon nekoliko godina Đurđa je nastavila s organizacijom krstarenja, a brojni zainteresirani uvijek su premašivali raspoloživa mjesta na brodu.

Fotografije izložene na izložbi su dokumentarne, snimane mobitelom, da zabilježe trenutak na brodu ili pejzaže na samim putovanjima. Vidi se da Đurđa nije fotograf, ni onaj amaterski koji ulaže u svoje obrazovanje i kroz brojna snimanja ima sve bolje radove. Ali vidi se njezina razigranost, opuštenost i ljubav prema objektu snimanja. Bilo to ljudi ili krajobraz.
Siguran sam da će ova izložba potaknuti mnoge fotografe amatere da počnu drugačije promišljati kada uzmu mobitel ili fotoaparat u ruke i načine snimku.

Rolando Nikčević

O autorici:

Rođena slučajno u Zagrebu, dosta davno.Po horoskopu vatreni znak,a riba u podznaku.Moje mišljenje je da zbog podznaka volim more, ribe, školjke.Školjke su mi specijalnost, posebno prelijepo Oko Sv. Lucije.
Pjesma, putovanja i planinarenje jako me veseli, pa dok šetam ili se uspinjem na vrh uočavam ( ne uvijek ) interesantan detalj, prirodu ili objekt.Mobitel je moj fotoaparat.

Pružila mi se prilika da meni nešto upečatljivo izložim, pa ću tako i nastaviti.

 

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA