Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HDLU Zagreb poziva likovne umjetnike da se odazovu na dva poziva: ''Umjetnik na društvenoj mreži'' i ''Umjetnik kao kustos''

 

HDLU Zagreb poziva likovne umjetnike da se odazovu na dva poziva: ''Umjetnik na društvenoj mreži'' i ''Umjetnik kao kustos''

HDLU Zagreb ( https://hdlu-zagreb.hr/ ) poziva zainteresirane likovne umjetnike iz Zagreba, Hrvatske i šire, nezavisno od članstva u strukovnim udrugama, da se odazovu na dva poziva kroz koje želimo na inovativne, ali i praktične načine predstaviti rad likovnih umjetnika u ovim uvjetima kada je rad mnogih izložbenih prostora otežan zbog pandemije, ali i zagrebačkih potresa. Svi umjetnici koji to žele, mogu nam se javiti na e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  1. U sklopu prvog poziva, ''Umjetnik na društvenoj mreži'', pozvani su likovni umjetnici – slikari, kipari, grafičari, ilustratori, crtači stripova, dizajneri, fotografi, i dr. – da nam dostave link na svoju umjetničku facebook stranicu koju sami uređuju i na kojoj predstavljaju svoje likovne radove. Kroz čitavu ovu, 2021. godinu planiramo našoj likovnoj publici predstavljati te umjetničke facebook stranice i na našoj facebook stranici ''Zagrebački likovni umjetnici – HDLU Zagreb'' ( https://www.facebook.com/likumzg ), na kojoj smo do sada već postigli veliku posjećenost od 2940 čitalaca koji nas prate.

Umjetnici koji žele sudjelovati u projektu ''Umjetnik na društvenoj mreži'', na mail udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. trebaju nam poslati link na svoju umjetničku facebook stranica, uz kratak opis što predstavljaju na toj stranici, te kraću strukovnu biografiju o svom umjetničkom obrazovanju i djelovanju. Roka nema, umjetničke facebook stranice predstavljati ćemo našoj likovnoj publici kroz čitavu ovu godinu.

  1. U sklopu drugog poziva, ''Umjetnik kao kustos'', odlučili smo pozvati likovne umjetnike, koji u Zagrebu, Hrvatskoj i šire djeluju i kao kustosi: organiziraju izložbe svojim kolegama, izrađuju virtualne izložbe, pišu o radu drugih likovnih umjetnika, osmišljavaju različite umjetničke koncepte i projekte.

U udruzi HDLU Zagreb posebno potičemo likovne umjetnike i da se okušaju kao kustosi, jer ima mnogo likovnih umjetnika u nas koji sjajno pišu i imaju brojne zanimljive umjetničke koncepte i kustoske projekte koje su sami osmislili za svoje kolege, te nam je cilj predstaviti što veći broj takvih likovnih umjetnika, koji se bave i kustoskim radom.

Takve umjetnike onda pozivamo da nam na mail udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostave svoju profesionalnu biografiju i opis kustoskih projekata koje su do sada radili, te nam mogu dostaviti i link na neku svoju web stranicu ili facebook stranicu gdje su predstavljeni njihovi kustoski projekti, tekstovi i likovne recenzije. Sa najzanimljivijim umjetnicima - kustosima planiramo nastaviti suradnju, tako što ćemo povremeno njihove likovne recenzije i najave izložbi u njihovoj organizaciji objavljivati i na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici'' ( https://likumzg.wordpress.com/ ).

Mogu se javiti svi likovni umjetnici koji to žele, nezavisno o članstvu u strukovnim udrugama. Također nema natječajnog roka, poziv umjetnicima - kustosima trajno je otvoren u cilju većeg povezivanja i upoznavanja umjetnika, razvijanja budućih zanimljivih suradnji i tzv. ''digitalnih prilagodbi'' umjetničkih sadržaja, koji će biti dostupni i širem krugu publike u Hrvatskoj i izvan nje.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA