Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Slike i crtež  Adriane Kajić

Slike i crtež  Adriane Kajić

 

U Galeriji Kontrast u  Dubravi u Zagrebu do 11. 3. 2021. može se pogledati
izložba s
lika i crteža Adriane Kajić.

"Uvijek je veliko zadovoljstvo gledati dijete koje ima intrinzičnu motivaciju koja ga nagoni da živi i uživa dok crta i stvara. Dječji izraz ili traženje zrelosti? Djeca u sebi imaju ono nevino i neiskvareno poimanje svijeta. To je radost stvaranja, radost igranja. I sam Pablo Picasso je sa zavišću rekao: „Trebale su mi četiri godine kako bih slikao kao Raphael, a cijeli život da slikam kao dijete.“

Slike i crtež  Adriane Kajić

Upravo se u Adrianinim radovima nazire duboka usredotočenost dok joj kist pleše po papiru, smirenost dok joj se u očima reflektiraju sve slike svijeta. Tako djeca prožimaju, intelektualno i osjetilno, svijet oko sebe. Prožimaju ga, zasigurno, neki lakše, a neki teže, u balansiranju svog odrastanja, no neki to uspiju kreativno sažeti i prikazati, kao Adriana."-napisala je prof.Davorka Katalenić.

Adriana Kajić nije akademska slikarica. Ona je djevojčica. Rođena je 2005. godine u Zagrebu. Već u vrtiću pohađala je likovnu radionicu. Završila je OŠ “Lučko”, gdje ju je zapazila prof. Davorka Katalenić. Tijekom osmog razreda prikupila je velik  broj radova u različitim crtaćim i slikarskim tehnikama. Od 2020. godine pohađa radionicu crtanja u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava, kod prof. Svebora Vidmara. Ovo joj je prva samostalna izložba crteža i slika. Adriana je učenica 1. razreda Klasične gimnazije u Zagrebu.Na otvorenju izložbe bio je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Slike i crtež  Adriane Kajić

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Čedomil Gros

Tags:

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA