Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Izložba slika Julijane Aradi i Emilije Penz Mar "Obiteljska Božićna priča"

Izložba slika Julijane Aradi i Emilije Penz Mar

Osječanka s virovitičkom adresom, Julijana Aradi od djetinjstva je zaljubljena u ljepotu, sklad – možda najviše u dizajn!

Ta ljubav se učvrstila u školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Sinergija dizajna i uređenja interijera vidljiva je na svakome izloženom djelu.

Nemaju naziv. Zašto? Jer tek u interijeru, u oku promatrača dobivaju pravo značenje, viđenje ovisno o promatraču. Slike se stapaju s okolinom, bojom, maštom, pa zovimo ih kompozicijama! Budite i Vi kompozitor jer isto djelo svakom će reći nešto drugo, ukomponirati ih možete i Vi u neki topli kutak, sobu, prostor – učiniti ga svojim.

Julijana je autor velikog broja slika s kojima se pojavljivala na skupnim i samostalnim izložbama u Osijeku, Szigetvaru, Pečuhu i Virovitici, članica je likovnog kluba Nikola Trick.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

10 godina Ludvig dizajn portala - mjesto gdje umjetnost ne prestaje

10 godina Ludvig dizajn portala

Kada bismo nastojali vizualizirati svijet u kojem ne postoje osebujni plodovi kreativnih duša, taj isti svijet bio bi jedno sumorno i tužno mjesto. Naime, bez stvaralaštva i kreativnosti, planet Zemlja jednostavno bi bio monotono mjesto za život, jer kreativni pojedinci upravo su ona karika koja nam je potrebna da nam se uljepša svakodnevica. Oni nas motiviraju, uveseljavaju i intrigiraju svojim nadrealnim kreacijama koje prolaze kroz razne faze promišljanja, skiciranja, prepravljanja te naposlijetku realizacije finalnog produkta koji plijeni pažnju promatrača.

Umjetnici u svoje kreacije ulažu vlastito srce i dušu, a redovito je riječ upravo o onim nadarenim pojedincima koji posjeduju izuzetnu sposobnost da dožive, interpretiraju i sveobuhvatnije izraze vlastite emocije. Sposobnost je to koja bi mnogima drugima predstavljala iznimno težak pothvat. Riječ je o strastvenim, talentiranim, senzibilnim, originalnim, otvorenim, a ponekad i ekscentričnim pojedincima, koji ljepotu pronalaze i u najmanjim stvarima, a upravo ta sposobnost je ono što nas privlači da im se vraćamo te njihove radove promatramo s posebnim sjajem u očima.

Jedno od okupljališta takvih kreativnih pojedinaca upravo je Ludvig dizajn portal koji ove godine obilježava okruglu, desetu godišnjicu postojanja. Osnivač portala, Željko Bedić (član HDLU - Zagreb), na samome početku njegova formiranja nije ni slutio kakav će interes pobuditi Ludvig dizajn portal, iz razloga što je u svojim počecima portal bio namijenjen promociji radova nekolicine slikara i njegovih prijatelja čije je dizajne skulptura Željko odlučio predstaviti javnosti. Nedugo nakon, portal je nastavio pridruživati brojne radove raznolikih umjetnika, čime je postao kreativno virtualno mjesto koje na svojoj internetskoj stranici svu svoju pažnju posvećuje upravo ljudima koji se bave određenim tipovima kreativnog i umjetničnog rada iz svih sfera umjetnosti. Samo neka od takvih područja su slikarstvo, fotografija te dizajn nakita i suvenira.

Kroz 10 godina rada, Ludvig dizajn portalom prostrujalo je preko 500 umjetnika i kreativaca sa svojim on-line galerijama, neki sa više, a neki sa manje uspjeha. Ludvig dizajn portal uz redovito najavljivanje izložbi i kulturnih događanja te preko 1.500.000 pregleda posjetitelja iz svih krajeva svijeta kroz desetljeće postojanja, može se pohvaliti i s preko 50 organiziranih izložbi radova brojnih slikara i fotografa, na kojima se redovito okuplja mnoštvo zaljubljenika u sve oblike umjetnosti i dizajna. Sve navedeno Ludvig dizajn portal ostvario je kroz dugogodišnju suradnju s udrugom Fijaker, ali i kroz suradnju s drugim portalima koji pokrivaju kulturu.

Reklamiranje radova brojnih umjetnika i kreativaca iz svih dijelova svijeta glavna je misija ovog umjetničkog portala koji od samih svojih početaka stremi pričanju priče svakog pojedinog kreativca i kreativke i njihovih umjetničkih radova koji su na neki način i njihovo osobno viđenje svijeta. Svi oni međusobno se upotpunjuju, inspiriraju i oplemenjuju te stvaraju jedno posebno i unikatno kreativno okruženje koje je potrebno njegovati kako bi sve više raslo i pružalo svima nama pogled u neki ljepši svijet.

https://www.ludvig-designe.com/

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Izložba likovnih radova Dimitrija Popovića: "Corpus femininum"

Izložba likovnih radova Dimitrija Popovića:

mjesto održavanja: Udruga Zelene i plave Sesvete, Kelekova 2, Sesvete
datum početka/završetka: 17. studenog - 5. prosinca 2022.
otvorenje: 17. studenog u 19:00 sati
Koncert
Accoquartet: Tanja Bandalović, Anamarija Nerad, Ivana Cvetkovski i Maja Talajić
Program: Carlos Gardel: Por una cabeza
Carlos Buono: Milonga para Batato
organizator: Muzej Prigorja
http://www.muzejprigorja.hr

Žena kao najpotentnije i najljepše inspirativno polazište likovne umjetnosti u djelu Dimitrija Popovića našla je svoje utočište u svojoj stvarnoj i mitskoj dimenziji. Njeno biće i tijelo kao neiscrpan motiv, njena historijska i mitska sudbina kao tema, predstavljaju se novom izložbom koja objedinjuje gotovo sve Dimitrijeve cikluse posvećene ženi. Prikazujući je kao nesagledivo slojevito i složeno biće, kao svojevrstan mit. Mit koji slavi Dimitrijeva slika, kroz raznovrsnost stvarnih i mitskih ženskih persona od Meduze i Medeje, Salome i Magdalene preko Gioconde do Marilyn Monroe i Vesne Parun. Ne pokušavajući razjasniti taj mit, već ga potvrđujući kao trajni kreativni stimulans u raznovrsnosti njegovih stilskih, tehničkih i značenjskih metamorfoza.
(Sanda Stanaćev Bajzek /kontakt: 098 1780 190)

Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba te Ministarstva kulture i medija RH.

Stranica 1 od 164

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA